1. Basket

D2 seger mot KFUM Borås [HH2]

Domarna ägde matchen!!!

Lundby-KFUM Borås 87-44

Trots att domarna fått fnatt så lyckades vi utan problem besegra ett ungt Borås fastän vi avslutade matchen med enbart 4 spelare på planen.

Det var aldrig någon spänning i matchen i lördags. Motståndarna kom med enbart 6 spelare och vi ställde upp med 7 laddade monster. Kommunikationen var det vi skulle fokusera på under matchen. Vi kan väl säga som så att vår kommunikation med domarna funkade utmärkt eller kanske inte. Domarna hade tidigt bestämt sig för att absolut inte tillåta någon kontakt alls. Det blev en oerhört mesig match med avblåsning på avblåsning. Det slutade med att 3 Lundbyspelare satt på bänken med 5 fouls vardera. I vår kamp mot motståndarna att vinna uppstod det aldrig någon spänning. Kampen mellan domarna och Lundby var desto större. Tyvärr så förlorade vi kampen mot domarna och Ali gav oss en uppläxning efter matchen med hopp om att vi ska lägga tyngden på viktigare bitar i vårt spel än på domarna. Åter till matchen och sluttjatat om domarna ska jag försöka återspegla vad vi egentligen gjorde.

När första perioden var över hade vi bombarderat Borås med vårt skytte och lyckades leda matchen med hela 28-11. Nu var vi rejält taggade och inne i matchen. Vi använde oss av vår helplanspress hela matchen igenom och den fungerade ypperligt. Torts att vi ses som det stora laget i vår serie så har vi ändå inte förlorat snabbheten. Andra perioden blev 17-10 och vårt spel gick som på räls. När vi kom in i andra halvlek så ledde vi matchen med 24 poäng vilket inte bjöd på någon spänning. Inför den tredjeperioden så försökte vi att bredda spelet så att våra inside spelare skulle få mer utrymme då Borås annars föll in och gjorde det tajt under korgen. Den tredje perioden slutade 24-8 och den fjärde och sista 18-15. Man kan säga att i den fjärde perioden så släppte vi in Borås alldeles för lätt i matchen igen och vi var för ofokuserade på vårt eget spel.

Borås var frustrerade över att vi pressade hela matchen igenom för de lyckades inte få upp bollen så ofta. Våra tre spelare där framme i pressen var riktigt heta idag och tog många steels. Man kan nog säga att Borås fick möta tre heta monster framme i pressen. Vårt försvarsspel fungerade bra hela matchen igenom och vårt trepoängsskytte fungerade utmärkt speciellt Lisa som hittade korgen under hela matchen med sina treor.

Utmärkelsen för bästa spelare denna match fick Jossan #7. Hon var lika bra i offense som i defense och slutade aldrig att kämpa. Hon var enligt Ali den jämnaste av oss.

”Deras zon var helt enkelt dålig, man var för öppen”, Lisa #12

”Det är sååå kul att spela med vårt grymma lag”, Susanne #5

Beryg:
Lundby 4
Borås 2
Domare 1
Sek 5
Publik: 20

Från en utfoulad Lundbyspelare, Henrietta Högberg #9

Göteborg 2006-10-29.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *