1. Basket

Seger mot Järfälla

DU18: Järfälla-Alvik 58-86

Nytt lag, ny coach och nya förutsättningar. Dagens träningsmatch mot Järfälla skulle innebära många nya utmaningar för Alviks Damutvecklingslag. Till samlingen i Åkeshov dök tio morgonpigga och spelsugna spelare upp och var redo att kavla upp ärmarna.

Dagens match ingick i förberedelserna inför U18-SM och därför var Sara Jörgensen och Andra Berlin också med.

Vår gameplan innan matchen var lika enkel som effektiv:

  1. Ha kul
  2. Spela tufft på bollen överallt, spela över vingarna och hjälp till vid behov
  3. Snabba uppspel, cutta och driva på korgen och sätta eventuella screens ifrån bollen.

Visst, det låter enkelt och det kan vara enkelt att spela försvar mot. Men det avgörande är hur man som spelare och lag genomför momenten som är det viktiga. Det handlar om helt enkelt om execution! Idag omsatte vi vår gameplan med krispig perfektion vilket också resulterade i en seger.

Järfälla ett kompetent lag med Johan Persson som coach (han coachar även Järfällas lag i damligan). Bland annat har de en landslagsspelare i form av 185 cm lång Johanna Prytz (nr 8). Järfällas Linnéa Widdas imponerade idag och visade vart skåpet skulle stå när det gäller insidespelet.

Vi å andra sidan storspelade och alla bidrog med sitt trå till stacken; Andra Berlin och Sara Jörgensen agerade säkra och snabba pointguards så att alla andra kunde fokusera på att springa snabba uppspel. Där gjorde bland andra Amanda Sivard och Ellinor Fornander ett bra jobb och kunde springa fritt till snabbt uppspel.

Emma Närlund plockade fram toppformen idag och visade hur man på krispigaste sätt kunde gå förbi sin försvarare och lägga i bollen i korgen gång på gång. Såg enkelt och snyggt ut.

Hjälpförsvaret funkade bra och därför kunde vi enkelt stoppa Järfällas drives mot korgen. Idag insåg vi att vi bör förbättra vår utblockering, vilket vi siktar på till nästa match. Idag var vi helt enkelt snabbare än Järfälla och spelade bättre försvar. Och därför kunde vi stjäla många bollar och springa på snabba uppspel.

Här är några bildbevis på vår insats idag:

Jag har glädjen att coacha Damutvecklingslaget i Alvik i år igen men laget består av 100% för mig nya spelare. Detta sätter stora krav på mig och spelarna. Vi har antagit utmaningen och tränat hårt de senaste tre veckorna. Vår vision med året är att vi ska spela rolig och snabb basket, det ska vara kul att se på och svårt att möta och att alla ska utvecklas till trovärdiga ledare.

Redan idag var vi där och nafsade på det spelsätt som vill behärska enlig visionen ovan. Vi spelare upp bollen snabbt och fick många layups, vi hade roligt när vi lirade, publiken njöt av vårt spel och Järfälla tyckte att det var sååå svårt att möte oss. Titta bara på siffrorna. Så det var verkligen inspirerande att få coacha  Amanda Sivard, Anna Agardh, Clara Montgomery, Ebba Mörtberg, Ellinor Fornander, Emma Närlund, Josefin Ekberg, Micaela Vänskä, Sara Jörgensen och Andrea Berlin.

Alla tog ansvar och deltog på ett helhjärtat sätt vilket måste berömmas.

Idag saknade vi Katarina Mellberg, Louise K Abrahamsson, Lydia Sundén som var borta pga sjukdom.

Här är lite siffror:

Perioder: 19-20, 10-23!, 12-21!, 15-22.

Straffkast: 20 av 28 = 71%

Emma Närlund blev dagens topscorer med 22 poäng (7 av 8 straffkast).

Tätt efter följde Ellinor Fornarnder med 20 poäng (4 av 4 straffkast).

Här är två bilder från laglunchen efter matchen (vi hann med lite teambuilding också):

Vi har en lång och tuff säsong framför oss och idag tog vi ett stort steg framåt och levererade enligt löftet.

Bästa baskethälsningar, Coach Ali. Glad och stolt.

Twitter:

CampusLaMarina Campus la Marina

@alimohtadi very good my friend

Sep 10, 4:48 PM via Twitter for iPhone

In reply to…
alimohtadi Ali Mohtadi Tabrizi

Storseger mot Järfälla: 58-86. Glad och stoltcoach efter säsongens första träningsmatch.

Sep 10, 12:32 PM via HTC Peep

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *