0. Blogg1. Basket3. Projekt

DLT 2011

Rapport från DLT 2011 – Westra BDF

Årets upplaga av DLT (fd NFC) var fartfylld, spännande och innebar nya utmaningar för Westras DU18-lag. Efter en gedigen insats under hela turneringen som verkligen satte vår förmåga på prov lyckades vi vinna den sista matchen i slutsekunden.

Under säsongen hade vi inte haft så många träningstillfällen ihop, därför var utmaningen att mötas, skapa en trygg atmosfär och leverera på basketplan omgående. Samtidigt som motståndet var tufft.

Westras coacher var riktigt imponerad av våra tjejers inställning och kämparglöd under hela turneringen som med öppna sinnen antog utmaningen under vår korta vistelse i Jönköping.

Louise Noaksson fick det välförtjänta priset som turneringens MVP (DU18) för andra året i rad. Stort grattis!

 

Fredag 2011-05-20

Game plan till första matchen mot Mellannorrlands BDF var att kommunicera för att lösa problem på plan, hantera första och andra rotationen samt att boxa ut ordentligt. Det sista var extra viktigt eftersom vi genomsnitt var det kortaste (och faktiskt också det snabbaste) laget under DLT.

Just utboxningen var en för stor uppgift för oss och detta fick vi betala dyrt. Mellannorrlands tjejer (fr Östersund och Sundsvall) var hungrigare på boll än vad vi var och de hann ständigt till bollen först. Som coach fick jag påminna spelarna om att spela basket är ett verb som kräver aktivt deltagande. Därför ska det spegla våra rörelsemönster och vilja på plan. Alla höll med. Jessica Jalmros (Högsbo Basket) och Louise Noaksson (Kvarnby Basket) utmärkte sig under denna match med 11 respektive 23 poäng framåt.

Slutsiffran hamnade till slut på 76-54 och matchen var förlorad eftersom det rann i väg i slutet i en annars jämn match. Det som avgjorde var att Mellannorrlands D. Elvbo satte tre viktiga treor när matchen stod och vägde i tredje period.

Lördag 2011-05-21

Innan denna match hann vi med en träning och teoretisk genomgång vilket var mycket givande. Match mot Stockholm BDF var riktigt tuff och inspirerande. Stockholm hade ett tydligt längdövertag och utnyttjade detta bra stundtals. Återigen var utboxningen vårt längsta fall. Dock fick vi bevis på att fysisk kontakt och smart utboxning lönar sig, även mot två decimeter längre spelare. På grund av sen ankomst fick inte Stockholms längsta och mest atletiska spelare någon speltid – helt i vår favör såklart. Stockholms osynlige T Pettersson svarade för 18 poäng. För övrigt var våra motståndare jämna poängmässigt i anfall med bra spridning.

I vårt lag imponerade Frida Wall (Högsbo basket) riktigt mycket och hade nu spelat in sig i turneringen med bravur. Med fantastisk känsla för hela spelet ansvarade hon för spelfördelningen samt bidrog med krispiga drives som alltid resulterade i poäng eller straffkast. En kvalitet av rang.

Frida Wall fokuserar – spelar i Högsbo Basket till vardags

För övrigt stod Jessica Jalmros för 19 pinnar och Louise Noaksson för 18.

Matchen i matchen stod Ilda Draganovis för. Hon spelade förstklassigt försvar mot samtliga insidespelare och kunde på så sätt stänga ute många av Stockholms längre spelare. Hon utgjorde lagets ryggrad defensivt till lagets stora förtjusning. Matchen, som nog var den tuffaste, spelade vi mycket väl med tanke på underläget i längd, till den grad att vi spelade helt jämt under matchen fram till i fjärde då vi inte räckte till helt enkelt. 14-30 i fjärde och matchen slutade på 56-78.

 

Tid för bus! Jönköping 2011.

Söndag 2011-05-22

Smålands Blekinge BDF – Westra BDF 46-44

En mycket jämn match som vi kände att vi kunde vunnit med enkelhet. Båda lagen var jämna i spel och längd och matchen upplevdes som mycket rolig och välspelad.

Game plan bestod mycket enkelt av att vara på först på bollen samt att boxa ut. Något vi saknat under hela DLT. Vi ledde hela matchen efter en kanonstart. Skyttet fungerade utmärkt och vi gav aldrig upp. Dessvärre fick vi ge motståndarna matchen efter kritiska turnovers i slutet. Matchen avgjordes dock tidigare då vi hade god potential att dra ifrån. Denna potential realiserades dock aldrig. Frida Wall (Högsbo Basket) fick ta emot riktigt mycket stryk ändå var hon matchens bästa poängplockare med 15 pinnar. Hon ägde matchen och agerade som en fullvärdig point guard, den roll hon brinner för mest. Under denna match lyste även Maria (7p) och Felicia Sjödin (5p); båda hade arbetat hårt och målmedvetet under hela turneringen och fick nu utdelning genom briljant försvarsspel. Ett nöje att skåda från långsidan.

 

BDF – Skånde BDF 73-72

Turneringens sista match var vår. Det var skrivet i stjärnorna. Efter att ha ackumulerat mycket bra spel och good will under de tre tidigare matcherna så fick vi äntligen utdelning.

Matchen var fartfylld och spännande rätt igenom. Skåne var kvicka och tre av Skåndespelarna svarade tillsammans för 54 av 72 poäng.

Men matchen var vår. Vi gick till straffkastlinjen ofta, kastade oss på lösa bollar och äntligen fick vi till vår efterlängtade utboxning! Alla bidrog där det behövdes och vår kommunikation fungerade. Speciellt i slutminuten då vi var sammansvetsade som aldrig förr. Som i trans funkade allt i slutet då vi låg under med tre poäng. Jessica Jalmros (Högsbo Basket) satte en trea i den tionde minuten och reducerade till 72 lika. Louise Noaksson (Kvarnby Basket) avgjorde matchen med ett straffkast; 73-72 till Westra som vann sin enda match.

Frida Wall storspelade och med sina 21 poäng och för övrigt utmärkt spel dominerade hon matchbilden totalt. Louise Noaksson hamnade till slut på 23 poäng framåt och spelade återigen förträffligt. Maria var offensiv och kompletterade sin krispiga insats med 12 poäng. Hon var riktigt taggad och det syntes! Lollo Ghasem (St Helena Basket), 12p, stal bollen många gånger och bidrog till flera snabba uppspel.

Time out – Don Hill instruerar på engelska efter spelarnas önskemål.

Det bör nämnas att spelarrekryteringen under denna säsong inte till fullo speglade Westra distriktets totala spelarkompetens. Av många olika anledningar deltog inte alla de F93:or som borde ha deltagit. Däremot gjorde de som deltog sitt bästa och förtjänar självklart platsen i distriktslaget. Många av spelarna har även möjlighet att delta under nästa år (födda 1994), vilket jag hoppas innerligt att de gör.

Följande spelar deltog i DLT 2011:

Draganovis   Ilda               Högsbo Basket

Gashem        Lollo              S:t Helena

Jalmros        Jessica          Högsbo Basket

Johansson    Sophia          Kvarnby BBK

Najib             Mona            Lerum Basket

Noaksson     Louise           Kvarnby BBK

Olofsson       Elisabeth      Högsbo Basket

Samandi       Aniya            Kvarnby BBK

Sjödin           Felicia           Högsbo Basket

Wall              Frida             Högsbo Basket

 

DLT var slutet på ett treårsprojekt för undertecknad, Ali Mohtadi (Alvik Basket) och coachkollegan Don Hill (fd Varberg Basket).

Jag och Don Hill önskar härmed rikta ett stort tack till Westra BDF, spelarna och föräldrarna för det förtroendet fick fått för distriktslaget. Uppdraget har varit ett sant nöje som har utvecklat oss och förhoppningsvis även spelarna.

Bästa baskethälsningar, Don Hill och Ali Mohtadi.

Stockholm 2011-05-25

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *