0. Blogg1. Basket

Förlust mot Uppsala

artikel-hemsida

Damlaget: Förlust mot Uppsala

Alvik Baskets damlag spelade en jämn och spännande match i går i Uppsala. Det visade sig att Uppsala var piggare, satt fler treor och svingade bollen bättre och tog därför hem segern. Och Alvik förlorar femte matchen i rad.

Uppsala 2012-11-14 i BasketEttan: Uppsala Basket-Alvik Basket 64-57

 

Uppladdningen var bra, truppen och ledarstaben var taggade. I Uppsalas nybyggda SEB USIF Arena (fd Rosendalshallen) infann sig optimala förutsättningar för att åstadkomma underverk. Och det visade sig i första perioden att båda lagen var hungriga och alerta. Högt tempo och flera ledningsbyten vittnade om en jämn kamp. Q1 slutade 22-21.

 

Matchbilden såg likadan ut i andra perioden. De gångerna vi attackerade korgen blev vi belönade med poäng eller straffkast. Men 8 av 16 från linjen är inget bra betyg. Och återigen missade vi öppna lägen. Som de sista 2-3 matcherna. Attackerna på korgen i Q2 gav flera fördelar som vi inte kunde förvalta; de gav oss 13 fria trepoängare men vi satte bara en (8%).

 

Men eftersom vi ändå hade fler avslut än motståndarna gick vi till halvtidsvila med ledning 33-34.

 

Så kom dippen i tredje perioden igen. Vi släppte in för många poäng och stod stilla. Attackerna uteblev och Uppsala utnyttjade detta till att dra ifrån med 20-11. Denna skillnad kvarstod sedan hela matchen i princip.

 

Ledarskapet på plan saknades under Q3. I det läget hade det varit önskvärt att alla lutade sig mot vårt koncept som består av snabb basket där vi bryter ner försvaret med attacker. I framtiden ska alla ta ansvar för att infria laget löfte och komma vidare till nästa steg: vad ska en individuell spelare göra för att förverkliga lagets spelidé? Jo, genom att arbeta hårt och med rätt inställning. Och våga, i det här fallet, attackera korgen t ex.

 

Det som funkade bra under matchen var följande: allt! Allt funkade bra och vi spelade den basket som vi ska spela, bortsett från att bollarna inte trillade igenom nätet. Problemet är att vi inte levererar vårt koncept på ett konsekvent sätt. Vi gör alltså som oftast rätt, men inte alltid. Det är då rutinerade motståndare som Uppsala sätter dit oss och drar ifrån.

 

Fortsätter vi som vi gör nu och förstärker det vi gör bra kommer det att lossna för oss och vi kan börja vinna matcher igen. Och snart är missarna slut och korgen kommer att ta emot våra bollar.

 

Periodsiffror: 22-21, 11-13, 20-11 och 11-12

 

Betyg:

Uppsala 4
Alvik 3
Sekretariat 5
Domare 5
Publikantal 87

 

Bästa baskethälsningar, Ali Mohtadi och Francisco Pinto.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *